DMI: Hedebølgen er landsdækkende

Den seneste uges varme solskinsdage har ikke kun sendt danskerne til stranden og ud i haverne, mens temperaturen har været i den gode ende af 20'erne.

De solrige dage har også betydet, at hedebølgen har spredt sig fra at være lokal til resten af landet, og den er fredag blevet landsdækkene, skriver DMI på deres hjemmeside.

Hedebølgen dækker nu 53,1 procent af det danske landskab. Mens varmebølgen dækker hele 97,1 procent af landet.

DMI måler de højeste registrerede temperaturer over tre sammenhængende dage.

Hvis gennemsnitstemperaturen overstiger 28 grader i over 50 procent af Danmarks samlede areal, er der tale om en landsdækkene hedebølge. Når der er tale om en varmebølge, skal gennemsnitstemperaturen overstige 25 grader.

Særligt øen Anholt i Kattegat har haft det varmt.

- Minimumtemperaturen på Anholt har på intet tidspunkt været på eller under 20 grader de seneste tre dage. Øen er nu derfor oppe på dets tredje tropedøgn i træk, siger seniorklimatolog John Cappelen og fortsætter:

- Et sommerdøgn forekommer meteorologisk set, når døgnets maksimumtemperatur kommer op over 25 grader et eller andet sted i landet. Vi er nu oppe på 10,9 sommerdøgn for juli måned.

Det er derimod den nordjyske by, Aalborg, der holder årets varmerekord. Den 9. juli nåede termometret her op på 30,9 grader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip