DMI med godt nyt

Skrevet af Henrik R

01/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI har rigtig glædeligt nyt.

Dagens topnyheder

DMI har lovet en uge med tørt, stabilt vejr og masser af sol over Danmark, takket være et højtryk vest for landet. Det forventes at give os mulighed for at nyde det bedste af det danske sommervejr.

Fredag byder på tørt og solrigt vejr, med temperaturen der ventes at nå mellem 15 og 20 grader. Ved nordvendte kyster kan det blive lidt køligere.

Eftermiddagen kan bringe mere skyet vejr i nogle områder, men aftenen lover stadig delvis sol. Natten forventes at være klar med temperaturer mellem 5 og 10 grader. Vinden vil være svag til jævn fra skiftende eller nordlige retninger.

Lørdagen begynder med mere sol og temperaturer mellem 16 og 21 grader, selv om Vestkysten kan være køligere med frisk nordvestlig vind. Syd for landet kan aftenen blive mere skyet, mens resten af landet kan se frem til sol om aftenen og klart vejr om natten.

Temperaturerne vil falde til mellem 6 og 11 grader, med svag til jævn vind mellem syd og vest, stedvis op til frisk vind ved kysterne.

På søndag bliver det tørt og delvis solrigt, med en smule mere skyet mod syd tidligt på dagen. Dagtemperaturen kan stige til mellem 18 og 23 grader, selv om kyster med pålandsvind kan være noget køligere. Om natten kan der være en periode med mere skyet vejr. Vinden vil være svag til frisk og variere mellem vest og nord, senere fra skiftende retninger.

Mandag lover endnu mere tørt vejr og delvis sol, selv om aftenen kan blive mere skyet fra vest. Temperaturen vil igen være mellem 18 og 23 grader i løbet af dagen og mellem 6 og 11 grader om natten. Vinden vil være svag til jævn, mest fra vest og sydvest, men op til frisk nordvestlig ved Vestkysten.

På tirsdag kan vi forvente tørt vejr med nogen eller delvis sol, med dagtemperaturer mellem 15 og 22 grader, og natten ned til mellem 6 og 11 grader. Vinden vil være svag til frisk mellem sydvest og nordvest.

Onsdag og torsdag lover at bringe stabilt vejr med uændrede eller lidt faldende temperaturer. Vejrudviklingen ser ud til at være ret sikker.