DMI udsender kategori 1-varsel: Her ventes der voldsomt vejr

13/09/2023 07:37

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
DMI varsler om 'kraftig regn og lokale skybrud' ét sted i landet. Derudover meldes der om risiko for 'kraftig regn og lokale skybrud' andre steder.

Mest læste i dag

I de sene nattetimer har Nordøsttyskland oplevet kraftigt regnvejr ledsaget af torden, og det ser ud til, at dette nu er på vej mod Bornholm.

Derfor har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt et kategori 1 varsel om kraftig regn og mulige lokale skybrud, samt risiko for torden, der gælder for Bornholm i dag.

Ifølge DMI betyder kraftig regn, at der over en 6-timers periode kan falde mere end 24 millimeter nedbør. Skybrud, derimod, er karakteriseret ved en endnu højere intensitet og defineres som mere end 15 millimeter nedbør på bare en halv time.

Varslet gælder i øjeblikket fra klokken 08 onsdag morgen til klokken 20 onsdag aften. Det er dog værd at bemærke, at der er en lille risiko for, at den kraftigste nedbør kan passere Bornholm enten vestligt eller østligt.

For de sydlige områder af Sjælland samt Møn og Lolland/Falster har DMI også udsendt en risikomelding om kraftig regn med lokale skybrud. Dette gælder fra klokken 06 onsdag morgen til klokken 12 onsdag middag.

Du kan se præcist, hvilke områder, der er udsatte, på kortet herunder.

Som følge heraf opfordrer DMI alle til at følge nøje med i nedbørens udvikling og bevægelse via vejrradaren på dmi.dk, som også inkluderer lynregistreringer.

Resten af landet

Først på dagen får vi skyet vejr, og i den sydlige del af landet efterhånden regn eller byger mange steder.

Ellers forventes det at forblive tørt, og i løbet af dagen vil det gradvist klare op fra nordvest med perioder med nogen eller endda en del sol.

Temperaturer ventes op mellem 15 og 18 grader med let til frisk vind fra nord og nordvest, ved kysterne lokalt hård vind.