DMI varsler risiko for vildt vejr med skybrud og lyn

admin

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Pølser på grillen, hvidvin i glasset og store smil i haven er blevet hverdag med weekendens strålende vejr.

Men søndag aften kan grillfesten hurtigt blive afbrudt. DMI melder nemlig om risiko for, at der i store dele af landet kan komme både skybrud og voldsomme tordenbyger fra omkring klokken 20.

Det siger vagthavende meteorolog ved DMI Steen Rasmussen.

- Vi regner med, at der i løbet af aftenen og natten kommer nogle ret kraftige regn- og tordenbyger fra syd og sydøst. Det vil især ramme den sydlige men også den vestlige del af landet.

- Nogle steder kan nedbøren blive med både torden, kraftige vindstød og lokale skybrud, siger han.

Det er dog ikke sikkert, at der reelt bliver tale om skybrud, og derfor lyder meldingen blot på, at der er tale om en risiko. Men hvis forudsigelsen holder stik, kan der blive tale om voldsomme regnskyl lokalt.

- De kraftigste steder kan vi regne med, at der på ganske kort tid kommer mellem 15 og 25 millimeter regn. Men det er slet ikke alle, som vil opleve det. De fleste vil nok opleve lette byger, lyder det.

På grund af risikoen bør man tage sine forholdsregler søndag aften og nat, forklarer Steen Rasmussen.

- Det kan for eksempel give problemer på vejene, så man skal køre forsigtigt. Kældre kan også blive ramt, så man skal sørge for at vandet kan løbe væk, siger han.

Lørdag bød på voldsomme ulykker med lynnedslag i Frankrig og Tyskland. Det er noget af det samme vejr, der er på vej op mod Danmark søndag, men heldigvis bliver der nok ikke tale om lige så slemt vejr på hjemmefronten.

- Der vil formentlig være lyn, så der skal man passe på. Det bliver ikke lige så kraftigt som i Tyskland og Frankrig, men man skal tage sig i agt og søge indendørs, hvis det er i området, for er man uheldig, kan det få fatale følger, siger han.

/ritzau/