DMI varsler skybrud i Nord- og Vestjylland.

Der kan være store mængder vand på vej ned over vest- og nordjyderne lørdag aften.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har varslet mulighed for skybrud fra Varde i vest til Jammerbugt i nord. Her forventer DMI, at der lokalt kan falde mellem 15 til 25 millimeter på 30 minutter.

- Lige nu er der regn- og tordenbyger i Vestjylland, siger Lars Henriksen, der er vagthavende ved DMI.

Han fortæller om de byger, der kan give skybrud:

- De ligger på en linje, og så dannes der nogle (byger, red.) syd/sydvest for. De kører i samme bane. Så dem, der rammes, de får én gang til. Så begynder det at blive ret meget. De byger, der er, giver ret meget på kort tid, fortæller han.

Ifølge DMI kan skybrud medføre fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed.

DMI's målestationer er lørdag eftermiddag omkring klokken 16:30 ikke blevet ramt af et skybrud.

- Jeg er ret sikker på, at der er skybrud i det der (bygerne, red.). Problemet er, at det har ikke ramt nogle målere, så jeg kan ikke sige det med sikkerhed. Men vi har nogle andre værktøjer såsom noget radar, siger Lars Henriksen.

- Så jeg er ret sikker på, at der er vand i det der (bygerne, red.), siger han.

Uvejret ligger over det vestjyske, og senere på aftenen kan det drive over Nordjylland. Selv om varslet går til klokken 21, er det i timerne frem til klokken 19-20, at risikoen er størst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip