DMI varsler skybrud ved Kattegatkysten

Skrevet af admin

|

04/08/2014

Dagens topnyheder

Det er de sidste dages høje temperaturer kombineret med en ny koldfront, som har forårsaget skybrud og tordenvejr flere steder i landet søndag og natten til mandag. Sjælland og Djursland skal forberede sig på mere nedbør, men det bør være ovre i løbet af eftermiddagen, vurderer DMI.

- Der er celler på vej nordover ved Djursland og Kattegatkysten, hvor der er risiko for, at der kan komme skybrud de næste par timer, varsler vagtchef ved DMI Klaus Larsen mandag formiddag.

Selvom der også stadig er risiko for skybrud på Sjælland i løbet af mandagen, bør fronten ifølge vagtchefen være trukket igennem ud på eftermiddagen i hele landet.

Natten til mandag var det Midtsjælland, regnen gik hårdest ud over. Ifølge DMI har der med stor sandsynlighed været skybrud i området omkring Holbæk og Isefjord. Også i Nykøbing Falster og Vordingborg har regnen pisket ned.

- Der faldt omkring 20-25 millimeter på Midtsjælland, og København følger med med mellem otte og 15 millimeter. Men en hel del af det røg ud igennem Øresund. Det har trukket lige øst om Københavnsområdet og ud over vandet med det kraftigste, siger Klaus Larsen.

Et skybrud defineres ved, at der falder 15 millimeter på en halv time.

Falck har ifølge presseansvarlig Frederik Madsen haft travlt i løbet af natten og mandag morgen som følge af uvejret.

Fem gange har Falck rykket ud til mindre brande, som var forårsaget af lynnedslag. Ingen personer er kommet til skade. Derudover har der i alt været 52 vandskader siden klokken 23 søndag. 32 af opkaldene til Falck kom fra Region Syddanmark.

- Vi har også travlt her til morgen med at rydde op og pumpe vand efter regnen i nat. Vi kan godt mærke, at folk er kommet hjem fra ferie igen, siger Frederik Madsen.

/ritzau/