Dobbelt dansk guldtriumf ved EM i bueskydning

admin

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

De danske compoundherrer gjorde rent bord ved EM i Nottingham. I holdfinalen vandt Danmark over Rusland, mens Stephan Hansen fordoblede den gyldne danske medaljehøst ved også at vinde EM-guld i den individuelle skydning.

I holdfinalen var Martin Damsbo, Stephan Hansen og Andreas Darum ude i et sandt drama mod Rusland.

Efter de fire ordinære runder var de to nationer helt lige, og stillingen var 231-231. Dermed måtte Danmark og Rusland ud i shootoff, hvor hver skytte skyder én pil.

Her var danskerne mest træfsikre og scorede 29 point på deres tre pile, mens russerne kun lavede 26 point.

- Vi vandt endelig en EM-guldmedalje. Det er en stor sejr. Vi havde lidt nerver på i starten, men så kom vi i gang, og det er fantastisk, siger Stephan Hansen i en pressemeddelelse.

Inden finalen havde Danmark vundet over Polen i ottendedelsfinalen, Tyrkiet i kvartfinalen og Spanien i semifinalen.

Det var ikke lang tid, Stephan Hansen havde til at fejre holdtriumfen.

Ligesom da han sidste sommer vandt VM-bronze med holdet og senere individuelt VM-guld på Christiansborg Slotsplads, skulle den blot 20-årige dansker i aktion igen i den individuelle EM-finale.

Her stod Stephan Hansen over for Peter Elzinga fra Holland. Danskeren fortsatte sin stensikre slutrundeskydning og vandt EM-guldet med 147 point mod hollænderens 145.

- Dobbelt EM-guld. Det havde jeg ikke regnet med, da jeg kom herover. God forberedelse betaler sig, lyder det fra Stephan Hansen.

Dermed kan den regerende verdensmester Stephan Hansen nu også kalde sig europamester.

På vejen til guldmedaljen havde Stephan Hansen besejret græske Christos Aerikos i ottendedelsfinalen, Alberto Blazquez fra Spanien i kvartfinalen og franske Dominique Genet i semifinalen.

/ritzau/