"Død" mand fundet i live med ny familie efter 37 år

Ronald Stand var 32 år i 1977, da en lade på hans grund i Ontario i Canada brændte ned til grunden. Han var selv blevet set i nærheden af laden kort inden.

Brandfolk gennemsøgte minutiøst brandtomten, hvor de nærmest måtte grave sig gennem dræbte grise, mens de forgæves ledte efter menneskerester. Man formodede, at Ronald Stan var blevet dræbt i branden, men først ni år efter blev han endelig erklæret død.

Men nu har canadisk politiet fundet frem til 69-årige Jeff Walton, der bor i den amerikanske stat Oklahoma, som de siger er den selvsamme mand. Det skriver thestar.com.

Læs også: Mysterie på 29. år: Løj verdenskendt komiker sig død?

Hvorfor han er taget til USA, og om han ligefrem iscenesatte sin egen død og med vilje forlod sin hustru og to børn i Canada, ved man endnu ikke.

I Oklahoma blev han gift igen under navnet Jeff Walton, og her har han den i dag 35-årige søn, Jeff Walton Jr.

- Jeg forsøger stadig selv at få puslespillet til at gå op, siger den unge Walton.

Han fortæller, at han ikke bærer nag overfor sin far, men hans stedmor, Debra Proctor, har ladet sig skille fra den ældre Walton, efter hun fik de chokerende nyheder.

- Det har været hårdt, men han er stadig min far. Det ændrer ikke manden, jeg har kendt i 35 år. Forhåbentligt kan han en dag sætte sig ned og skrive en bog og huske alle de ting, han har været igennem i sit liv. Det bliver en fandens god bog, det tør jeg godt love bare ud fra det, jeg har hørt, siger Jeff Walton Jr.

Læs også: 68.000 følger hendes rejse: Mystisk kvinde i sort krydser flere stater til fods

Sandsynligheden for, at den ældre Jeff Walton - eller Ronald Stan - vil kunne udgive sine erindringer, svinder dog hele tiden ind. Han bor i dag på et plejehjem, er dement og har hjertesygdomme.

Historien bliver kun mere mystisk af, at ikke alle af Ronald Stans familie i Canada vidste, at han var erklæret død. Faktisk fortæller onklen, Edward Stan, at han så ham i 1997 til Ronald Stans fars begravelse.

Sandheden er kommet for en dag, da canadisk politi rutinemæssigt genåbner gamle sager i takt med, at de får ny teknologi og efterforskningsværktøjer. Hvordan de fandt Ronald Stan, vil politiet dog ikke ud med.

 

Dagens Gossip