Død sjakal fundet i Jylland

10/09/2015 20:48

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Først ulven, nu sjakalen. Endnu en gang er et sydøsteuropæisk pattedyr observeret på dansk grund.

En død sjakal er nemlig blevet fundet ved Karup i Midtjylland. Det er et hundelignende dyr på størrelse med en ræv, og ifølge Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening er det et meget interessant fund.

- Det er altid vildt spændende og ganske sjældent, at få nye arter af pattedyr i den danske natur. Vi har dog senest oplevet at få både mårhund og ulv. Nu skal vi have drøftet, hvordan vi griber det an, hvis der er flere, eller hvis der kommer flere sjakaler, siger hun i en pressemeddelelse.

Danmarks Naturfredningsforening forventer, at sjakalen er gået i ulvens fodspor mod Nordeuropa.

Eksperterne mener nemlig, at begge racer er gået gennem nogle store, øde skovområder, der går mere eller mindre direkte fra Sachsen i Østtyskland til Danmark.

Naturfredningsforeningen ved endnu ikke hvad der har drevet sjakalen til Danmark, og vil undersøge om det muligvis kan være klimaforandringer.

Naturfredningsforeningen kan heller ikke sige, hvor mange sjakaler der befinder sig i Danmark lige nu. Indtil videre har de kun fundet dette ene eksemplar. En obduktion af dyret viser, at der er tale om en hansjakal, der er blevet dræbt i trafikken.

Selvom sjakalen ikke er farlig for mennesker, så opfordrer Naturfredningsforeningen stadig danskerne til at lade den være i fred, hvis man skulle løbe ind i en sjakal i naturen. Derudover er det vigtigt at meddele mødet til Naturstyrelsen.

Der findes tre typer af sjakaler. Den stribede sjakal og skaberaksjakalen, der begge lever på det afrikanske kontinent.

Den type, der er observeret i Danmark, er dog en guldsjakal, der lever på en strækning helt fra Myanmar i Sydøstasien til Norditalien.

/ritzau/