Dødssygeplejerske fængsles på livstid i Tyskland

En 38-årig sygeplejerske på et hospital i det nordlige Tyskland er idømt fængsel på livstid, fordi han med fuldt overlæg har dræbt patienter.

Han fik sin dom torsdag for at have dræbt to patienter, men han siger selv, at han mener at have 30 menneskeliv på samvittigheden.

- Jeg er meget ked af det, sagde han i retten i sidste uge.

I mandags sagde myndighederne, at de nu vil grave de afdøde patienter op for at teste ligene for spor af den dødbringende medicin, han efter eget udsagn har brugt imod dem.

Mandens ugerninger fandt sted for 10 år siden. Patienterne lå på intensiv afdeling, og den 38-årige har tilstået, at han gav kritisk syge patienter dødelige doser hjertemedicin.

Når krisen så indtraf, kunne han træde til og vise sine færdigheder ved at redde dem fra at dø.

Det skal være sket på Delmenhorst-hospitalet nær Oldenburg, og det var en af hans kolleger, der i 2005 blev mistænksom over hans opførsel og tilkaldte politiet.

Manden har forklaret i retten, at han fik en euforisk følelse, når det lykkedes ham at bringe patienten tilbage til livet.

Omvendt var han knust, når det mislykkedes.

Han siger så, at det i 30 tilfælde ikke lykkedes ham. I alt gav han efter eget udsagn 90 kritisk syge patienter dødelige doser hjertemedicin.

Han har også forklaret, at efter hver gang svor, at han ikke ville gøre det igen. Men det gjorde han så alligevel.

Myndighederne siger, at de vil undersøge op til 200 dødsfald, der indtraf, da han arbejdede på hospitalet og på et andet hospital.

Den 38-årige mand er blot identificeret som Niels H., og domstolen har anbefalet, at han ikke benådes, når en benådning ifølge tysk retspleje normalt bliver vurderet efter 15 års afsoning.

I øvrigt afsoner han i øjeblikket en dom på syv og et halvt års fængsel for mordforsøg på hospitalet. Den dom fik han i 2008.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip