Dødstal efter mudderskred i USA stiger til 14

Redningsfolk har fundet yderligere seks lig, efter at et stort mudderskred i weekenden ramte huse og en tosporet landevej nordøst for storbyen Seattle i delstaten Washington.

Det bringer dødstallet op på 14 personer.

- Jeg er meget skuffet over at fortælle jer, at vi ikke har fundet tegn på overlevende, siger brandchef Travis Hots.

Mandag mangedoblede de lokale myndigheder antallet af savnede fra 18 til 108 personer, og siden er tallet steget til 176.

Myndighederne påpeger dog, at der kan være personer, der optræder flere gange på listen.

- Jeg er en troende mand, og jeg tror på mirakler, siger chefen for det lokale redningsmandskab, John Pennington, men han erkender, at håbet om at finde overlevende efterhånden er svundet.

- De fleste af os tror ikke, at vi vil finde nogen personer i live, siger han.

Myndighederne har tidligere fortalt, at det massive jordskred ramte beboelserne på bjergsiden med samme kraft som et godstog.

Det var ifølge redningsmandskabet en "mur" af jord, klippestykker og træer, der væltede ned over den lille by Oso.

Myndighederne benyttede sig lørdag af helikoptere, så de kunne sætte redningsfolk ned i området, der er svært tilgængeligt efter katastrofen.

Kort efter ulykken blev de første fire lig bjærget. Siden er yderligere 10 personer konstateret døde.

Myndighederne har hele tiden understreget, at omfanget af savnede var usikkert, da flere personer kan have opholdt sig i biler på hovedvejen, der blev begravet af jord, klippestykker og træer.

Beboerne i området er blevet advaret om faren for oversvømmelser, efter at kraftige regnbyger har været hyppigt forekommende i bjergregionen i den seneste tid.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip