Dødstallet i Gaza overstiger 1200

Skrevet af admin

|

30/07/2014

Dagens topnyheder

Mens rygterne verserer om en mulig våbenhvile i Gazastriben, er antallet af dræbte palæstinensere nu oppe over 1200 i løbet af den mere end tre uger lange konflikt.

Senest blev mindst 13 palæstinensere dræbt, da Israels hær tirsdag angreb Jabaliya i den nordlige del af Gaza ifølge en talsmand for den palæstinensiske redningstjeneste.

Ud over de dræbte er flere end 7000 blevet såret. Mange af dem civile, herunder kvinder og børn.

56 personer har mistet livet på israelsk side. Tre af dem civile.

Den Palæstinensiske Befrielsesfront (PLO) erklærede tirsdag, at de forskellige palæstinensiske fraktioner var blevet enige om at tilslutte sig en våbenhvile. Det blev dog hurtigt dementeret af Hamas-bevægelsen, mens den israelske regering ikke har kommenteret forlydender om en aftale om at lægge våbnene.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i en samtale har bedt om ny hjælp til at mægle i striden.

- Vi snakkede sammen, og premierministeren talte om en mulig våbenhvile. Han bragte det op, ligesom han har gjort tidligere, lyder det fra Kerry.

Hamas venter på, at Israel tager første skridt imod en eventuel våbenhvile:

- Når Israel har forpligtet sig på at indgå i en humanitær våbenhvile, vil vi se på det, men vi vil aldrig erklære våbenhvile fra vores side, når besættelsesmagten fortsætter med at dræbe vores børn, siger en Hamas-talsmand.

I weekenden gennemførte de to parter en 12 timer lang humanitær våbenhvile, der af både israelere og palæstinensere blev overholdt.

Efterfølgende forsøg på at forlænge den skrøbelige fred mislykkedes.

/ritzau/AFP