Dødstallet i Nepal er nu over 5000

Det officielle antal af omkomne efter det voldsomme jordskælv i Nepal er nu nået op på 5057, oplyser landets indenrigsministeriums nationale katastrofeenhed ifølge nyhedsbureauet AFP.

Antallet af kvæstede efter lørdagens voldsomme jordskælv, der blev målt til 7,8, er nu oppe på over 10.000, siger enhedens chef, Rameshwor Dangal, til AFP.

Dødstallet efter det altødelæggende jordskælv i Nepal lørdag kan meget vel nå op på 10.000, sagde premierminister Sushil Koirala til nyhedsbureauet Reuters tidligere tirsdag. Han beordrede samtidig en øget redningsindsats og opfordrer til hjælp fra udlandet.

- Nepal har behov for telte, medicin, behandling og rehabilitering. Det er en udfordring og en meget vanskelig situation for Nepal, siger premierminister Sushil Koirala i et interview med Reuters.

Hvis antallet af omkomne virkelig når op på 10.000, så er det højere end de 8500, der blev dræbt under det voldsomme skælv i 1934, som er den værste jordskælvskatastrofe i Nepal i 80 år.

I kølvandet på det dødelige jordskælv meldes omkring 250 personer savnet efter et sneskred i et populært trekking-område nord for hovedstaden Kathmandu, oplyser de lokale myndigheder ifølge Reuters.

Lavinen blev udløst i Rasuwa-distriktet 120 kilometer nord for Kathmandu, hvor det ramte en landsby, oplyser guvernør Uddhav Bhattarai. Han vil ikke udelukke, at udenlandske turister kan være blandt de savnede.

Det står endnu ikke klart, hvornår sneskreddet fandt sted, men det kan meget vel være udløst af lørdagens voldsomme jordskælv eller de mange efterskælv i regionen, som har udløst adskillige laviner.

- Området er meget populært blandt turister. Vi prøver at redde dem, men dårligt vejr med store mængder regn gør redningsarbejdet vanskeligt, siger Bhattarai.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip