Dødstallet stiger i Ukraine - Nu har tusinder mistet livet

Selv om Ruslands præsident, Vladimir Putin, siger, at en aftale om at stoppe kampene i det østlige Ukraine kan blive indgået i denne uge, så fortsætter hårde kampe.

Mindst 87 ukrainske soldater er blevet dræbt i et slag ved Ilovajsk, siger embedsmænd fra styret i Kijev til det franske nyhedsbureau AFP.

De siger, at soldaterne blev omringet af prorussiske oprørere i den østlige by. Soldaternes lig er i de seneste to døgn blevet kørt til et lokalt lighus.

Der var samtidig meldinger om nye granatbombardementer af storbyen Donetsk, hvor separatisterne står stærkt. Sorte røgsøjler stod op fra områder ved byens lufthavn.

- Parterne er nået frem til en forståelse om de skridt, der skal lette indførelsen af fred, siger talsmænd for den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, i en erklæring, der dermed korrigerer tidligere udtalelser om enighed om "permanent våbenhvile."

En talsmand for Kreml siger, at Rusland ikke er en del af konflikten, som har kostet over 2600 mennesker livet siden april.

Men Putin opfordrede onsdag både ukrainske oprørere og ukrainske soldater til at indstille skydningen og gå med på en bred våbenhvile, der skal bringe den fire måneder lange krig til en afslutning.

Den første direkte appel fra Putin til oprørerne om at nedlægge våbnene kom, efter at han var nået til enighed med den ukrainske præsident om en våbenhvileaftale.

Ukraines premierminister siger, at Putins virkelige plan er at ødelægge Ukraine og genskabe Sovjetunionen.

- Rusland har ignoreret eller brudt alle tidligere aftaler, siger Ukraines premierminister, Arsenij Jatsenjuk, som mener, at Putin kun agerer for at undgå nye sanktioner fra Vesten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip