Dom: Dreng blev voldtaget flere gange om ugen

Skrevet af admin

23/10/2014

Dagens topnyheder

En 66-årig mand er torsdag af Retten i Næstved blevet idømt tre års fængsel i en sag om årelangt seksuelt misbrug af en dreng.

Overgrebene begyndte i 1998, da drengen var otte år, og stod på flere gange om ugen gennem syv år frem til 2005.

- Manden var en god ven af drengens far og boede i en periode sammen med dem, fortæller specialanklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Susanne Bluhm, til Ritzau.

Den 66-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, men forklaringerne fra det nu voksne offer og en tante, som han havde betroet sig til, overbeviste retten om, at overgrebene har fundet sted.

Desuden kunne en papbror til offeret fortælle, at den 66-årige ved flere lejligheder havde givet drengen store pengebeløb. Også dette nægtede den nu dømte skulle have fundet sted.

Manden har ikke brugt trusler eller vold over for drengen, men hvis overgrebene var sket i dag, ville han alligevel være blevet dømt for voldtægt, da seksuelle overgreb på børn under 12 år betragtes som voldtægt uanset omstændighederne.

Men overgrebene ligger så lang tid tilbage, at der ikke var tale om voldtægt efter de bestemmelser, der var gældende dengang.

Foruden straffen på tre års fængsel bestemte retten, at den 66-årige skal betale 100.000 kroner i erstatning til offeret.

Den dømte ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

/ritzau/