Dommer løslader mand efter dobbelt trafikdrab

En 24-årig mand, der er blevet sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab efter en trafikulykke, som kostede et ældre ægtepar livet, er blevet løsladt i et grundlovsforhør.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi vurderede, at den 24-årige kørte så hensynsløst i forbindelse med ulykken i Jyderup, at han burde varetægtsfængsles.

Men en dommer i Retten i Holbæk, hvor han onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør, mente ikke, at der er grundlag for at fængsle manden og besluttede, at han skulle løslades.

Ulykken skete i krydset mellem Skovvejen og Amtsvejen/Kalundborgvej ved Jyderup på Vestsjælland. Et ægtepar på 85 og 89 år mistede livet.

- En stribe biler kommer kørende ad Skovvejen og sætter farten ned, da de nærmer sig krydset, fortalte politiets vagtchef René Søe Pedersen tirsdag til Ritzau.

Ved krydset er der svingbaner til højre og venstre, der er adskilt af en spærreflade. Den 24-årige mand kørte i en varevogn, og han valgte at køre ind over spærrefladen og uden om de andre biler.

- Han kører ud i krydset, hvor lyset i hvert fald er skiftet til gult og ifølge nogle vidner allerede til rødt, fortalte vagtchefen tirsdag.

I krydset ramte den 24-årige det ældre pars bil, og de blev begge dræbt. Selv slap den 24-årige fra ulykken uden alvorlige skader.

En bilinspektør har - som altid ved alvorlige ulykker - været ude for at undersøge både ulykkesstedet og de implicerede biler.

Der er også helt rutinemæssigt taget blodprøver af førerne af de to biler for at undersøge, om de skulle være påvirket af alkohol eller stoffer. Det er der dog umiddelbart ikke mistanke om.

Det tager normalt et par uger, før politiet får svar på en blodprøve.

/ritzau/

 

Dagens Gossip