Dommer skifter opfattelse: 74-årig fængsles for drab

Der hersker nu ikke længere tvivl, om en 74-årig mand skal fængsles for drab eller medlidenhedsdrab på den 33-årige Helle Sørensen.

Retten i Odense afgjorde onsdag formiddag, at den 74-årige mand nu skal fængsles med en begrundet mistanke om manddrab.

- Nu mener retten, at der er begrundet mistanke for at fængsle ham efter straffelovens paragraf 237, siger vicepolitikommissær fra Fyns Politi Jack Liedecke til Ritzau.

Han har siddet fængslet siden 4. juli og har ved onsdagens grundlovsforhør fået sin varetægtsfængsling forlænget med fire uger.

- Hovedbegrundelsen for, at der nu sker en fængsling, er, at retten har ændret stilling til sagen, siger vicepolitikommissæren.

Nye tekniske spor i sagen blev fremlagt ved dagens grundlovsforhør, og det har ifølge vicepolitikommissæren ændret rettens opfattelse.

- Afdødes blod er fundet flere steder på den sigtedes jakke, siger han.

Indtil nu har den 74-årige mand siddet varetægtsfængslet med rettens begrundede mistanke om, at han stod bag et medlidenhedsdrab på Helle Sørensen.

Det vil sige, at han har dræbt Helle Sørensen efter hendes eget ønske.

Hun blev 10. juni fundet død ved Tommerup Savværk på Fyn.

Politiet har under hele sagen holdt fast i sigtelsen om manddrab, mens retten har holdt ham fængslet for en mildere overtrædelse.

Helle Sørensen blev efter politiets opfattelse dræbt med en kniv.

Den 74-årige mand risikerer nu en endnu længere fængselsstraf, hvis der bliver rejst tiltale, og han bliver kendt skyldig i drabet.

Minimumstraffen for manddrab ligger på fem år, hvorimod strafferammen på medlidenhedsdrab ligger på højst tre år.

I de fire uger, hvor manden skal sidde varetægtsfængslet, skal statsadvokaten tage stilling til sagen og vurdere, om der skal rejses tiltale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip