Dommerformand regner med flere prof-dommere i fremtiden

I de kommende år vil flere danske fodbolddommere overgå til professionalisme og dermed helt eller delvist droppe den civile karriere ved siden af.

Sådan lyder spådommen fra formanden for Dansk Fodbolddommer Union (DFU), Per Buttenschøn, efter at en ny aftale sikrer de første to dommere halvtidsprofessionel status fra 1. juli.

- Dette er første skridt, og det er helt bevidst, at der er valgt to dommere. Vi evaluerer efter et år, hvor vi så forhåbentlig udvider ordningen, siger Per Buttenschøn.

- En udvidet ordning kan både handle om flere halvtidsprofessionelle dommere og udvidelse af tiden, de skal bruge på dommergerningen, uddyber han.

Hidtil har de danske elitedommere været aflønnet på honorarbasis fra kamp til kamp, men nu får to udvalgte dommertalenter altså en kontrakt og skal bruge omkring 50 procent af deres arbejdstid på at dygtiggøre sig med fløjte og kulørte kort.

- Den enkelte dommer vil få bedre forberedelse, hvilket giver større ro i kampene. Han vil også få mere tid til efterrationalisering bagefter. Desuden vil de få tid til analysearbejde, og det kan også smitte af på de andre dommere, siger Per Buttenschøn.

Om ordningen så giver det håbede løft i dommerstandarden, skal en løbende evaluering kaste lys over.

- Selvfølgelig vil der stadig blive lavet fejl på banen, ligesom fuldtidsprofessionelle spillere jo gør. Men fagpersonerne, der udvikler dommerne, har nogle instrumenter, der kan evaluere, om dommerne nu bliver bedre, siger Per Buttenschøn.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip