Domsafgørelse: Danmark får medhold i udvisningssag

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg har tirsdag afgjort, at der ikke skete brud på menneskerettigheder, da Danmark udviste en statsløs palæstinenser (M.E) til Syrien i 2010.

M.E havde klaget til domstolen, fordi han mener, at Danmark har overtrådt to artikler i menneskerettighedskonventionen, fordi han blev anholdt og torteret i Syrien, efter at være blevet udvist.

Menneskerettighedsdomstolen mener imidlertid ikke, at de danske myndigheder kunne have vidst, at han ville blive torteret i Syrien efter udvisningen.

Den udviste blev også skilt fra sine to børn fra to tidligere ægteskaber samt sin nye kone i Danmark. Domstolen skriver dog i dommen, at han havde meget lidt kontakt med de to børn, og at han blev gift med sin nye kone efter at have fået udvisningsdommen.

I 2006 fik M.E en dom for narkohandel med 2,68 kilo heroin og kokain. Højesteret fandt, at han havde en ledende rolle i handlen og gav ham syv års fængsel. Samtidig blev han udvist fra Danmark.

Han havde også en kriminel løbebane inden da, hvor han blandt andet fik en dom i 1998 for at true vidner og for at være i besiddelse af våben, hvilket han fik en betinget straf på fem år for. I 2002 fik han 30 dages fængsel for tyveri og menneskehandel.

Han blev endeligt sendt ud af landet 3. november 2010.

Retten mente også, at han var dårligt integreret i Danmark. Menneskerettighedsdomstolen giver Højesteret ret i den vurdering.

M.E er født i Syrien i 1982. Han kom til Danmark som syvårig med sin stedmor og to søskende i 1990 og fik asyl i 1993. Han bor nu i Sverige. Her fik han asyl i 2013, efter at han flygtede fra Syrien, da han blev udvist fra Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip