Domsafgørelse: Danmark får medhold i udvisningssag

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg har tirsdag afgjort, at der ikke skete brud på menneskerettigheder, da Danmark udviste en statsløs palæstinenser (M.E) til Syrien i 2010.

M.E havde klaget til domstolen, fordi han mener, at Danmark har overtrådt to artikler i menneskerettighedskonventionen, fordi han blev anholdt og torteret i Syrien, efter at være blevet udvist.

Menneskerettighedsdomstolen mener imidlertid ikke, at de danske myndigheder kunne have vidst, at han ville blive torteret i Syrien efter udvisningen.

Den udviste blev også skilt fra sine to børn fra to tidligere ægteskaber samt sin nye kone i Danmark. Domstolen skriver dog i dommen, at han havde meget lidt kontakt med de to børn, og at han blev gift med sin nye kone efter at have fået udvisningsdommen.

I 2006 fik M.E en dom for narkohandel med 2,68 kilo heroin og kokain. Højesteret fandt, at han havde en ledende rolle i handlen og gav ham syv års fængsel. Samtidig blev han udvist fra Danmark.

Han havde også en kriminel løbebane inden da, hvor han blandt andet fik en dom i 1998 for at true vidner og for at være i besiddelse af våben, hvilket han fik en betinget straf på fem år for. I 2002 fik han 30 dages fængsel for tyveri og menneskehandel.

Han blev endeligt sendt ud af landet 3. november 2010.

Retten mente også, at han var dårligt integreret i Danmark. Menneskerettighedsdomstolen giver Højesteret ret i den vurdering.

M.E er født i Syrien i 1982. Han kom til Danmark som syvårig med sin stedmor og to søskende i 1990 og fik asyl i 1993. Han bor nu i Sverige. Her fik han asyl i 2013, efter at han flygtede fra Syrien, da han blev udvist fra Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip