Domstol beslutter nye retssag mod Mubarak for drab

Skrevet af admin

04/06/2015

Mest læste i dag

En egyptiske domstol har afgjort, at der skal være en ny retssag mod tidligere præsident Hosni Mubarak for drab på demonstranter.

En lavere domstol frikendte sidste år Mubarak, der blev afsat i 2011 under et folkeligt oprør mod hans regime.

Den offentlige anklager havde anmodet om at få forkastet den lavere domstols afgørelse, og det tilsluttede dommeren sig.

Ifølge dommeren vil den nye retssag blive påbegyndt 5. november. Den vil fokusere på de flere hundrede demonstranter, der blev dræbt på og omkring Tahrir-pladsen i Kairos bymidte.

I sidste måned blev Mubarak og hans to sønner idømt tre års fængsel for korruption i en separat retssag, som også var gået om.

Mubarak blev præsident i Egypten, efter det daværende statsoverhoved, Anwar Sadat, blev dræbt ved et attentat i 1981.

Da titusinder og til sidst hundredtusinder af mennesker gik på gaden i Kairo og andre byer i januar 2011 for at kræve præsidentens afgang, sendte Mubarak sine soldater ind, og der blev åbnet ild mod demonstranterne.

Men 11. februar 2011 lykkedes det demonstranterne at tvinge Mubarak til at træde tilbage.

I november frifandt en egyptisk domstol Mubarak for at have ansvar for drab på demonstranterne. Frikendelsen udløste nye demonstrationer på Tahrir-pladsen i det centrale Kairo, hvor over 1000 mennesker gik på gaden for at udtrykke deres vrede.

/ritzau/Reuters