Domstol giver Zidane lov til at træne Real-reserver

Den tidligere verdensmester i fodbold Zinedine Zidane kan fortsætte med sin trænergerning, fastslår den spanske sportsdomstol, TAD, fredag.

I oktober fik han tre måneders karantæne, mens retssagen stod på, men nu kan Zidane alligevel godt få lov at stå i spidsen for Real Madrids andethold, Castilla, fremadrettet.

Der har været tvivl om, hvorvidt han havde de nødvendige papirer for at træne et hold på det niveau.

Under karantænen fik han dog lov til at fortsætte med at træne Castilla, der spiller i den tredjebedste række, da han ankende karantænen.

Real Madrid havde i første omgang anket beslutningen til det spanske fodboldforbunds appelinstans, men da det ikke gav noget resultat, sendte man sagen videre i systemet.

Klubben kunne ikke forstå, hvordan fodboldforbundet kan hævde, at Zinedine Zidane ikke har de nødvendige papirer for at kunne træne et hold på det niveau.

Han har ganske vist kun bestået det europæiske fodboldforbunds niveau to-kursus, og det spanske forbund kræver niveau tre.

Men Real Madrid hævder, at Zidane i sit hjemland Frankrig er godkendt til dette niveau, og derfor mener man ikke, at der er noget til hinder for at fortsætte med konstruktionen.

Zinedine Zidane var sidste år assistent for Carlo Ancelotti på Real Madrids førstehold, men blev i sommerpausen afløst af en anden tidligere Real Madrid-spiller, Fernando Hierro.

I sin aktive karriere blev Zinedine Zidane flere gange kåret som verdens bedste fodboldspiller.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip