Domstolsstyrelsen gransker sikkerheden efter skyderi

Domstolsstyrelsen, der administrerer og udvikler de danske domstole, vil kigge sikkerheden i de danske retsbygninger efter i sømmene.

Det siger Domstolsstyrelsens direktør, Charlotte Münter, i en pressemeddelelse.

- Vi har i Danmark offentlighed i retsplejen og har ikke ønsket at befæste vores retsbygninger. Når det er sagt, vil tirsdagens hændelse naturligvis få os til at se på, om vi kan gøre endnu mere for at opretholde sikkerheden i retsbygningerne, siger hun.

Den hændelse, formanden henviser til, er en skudepisode tirsdag formiddag i et retslokale i fogedretten i København. Her blev to personer skudt med, hvad der formodentlig var et oversavet jagtgevær. Den ene person mistede livet.

Der har ikke tidligere været lignende episoder i de danske retsbygninger, siger Charlotte Münter.

- Der afholdes hver eneste dag tusindvis af retsmøder ved de danske domstole, og vi har ikke tidligere eksempler på, at et sådant har udmøntet sig i skyderi i retsbygningen, siger direktøren.

Hun kalder sikkerheden for en topprioritet for domstolene. Samtidig henviser hun til, at man tidligere har taget initiativer for at højne sikkerheden.

I forbindelse med domstolsreformen i 2007 blev flere mindre byretter flyttet sammen i større retsbygninger for netop at øge sikkerhedsniveauet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip