Dong Energy fortsætter med at tjene penge

Dong Energy kom ud af det første halve år af 2014 med et overskud på 1,4 milliarder kroner efter skat. Det er en milliard kroner mere end første halvår af 2013.

- Dong Energy opnåede en stærk indtjeningsforbedring i første halvår, siger koncerndirektør i Dong Energy Henrik Poulsen i en kommentar til halvårsregnskabet.

Koncernens driftsresultat, Ebitda, kom i halvåret op på 9,8 milliarder kroner mod 7,8 milliarder kroner i første halvår 2013.

Dong oplyser blandt andet i regnskabet, at stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldtes en højere indtjening fra vindaktiviteterne, herunder avance ved salg af 50 procent af Dongs ejerandel i de britiske havmølleparker London Array og Westermost Rough.

Henrik Poulsen påpeger, at med en stigning i Ebidtda på 26 procent fortsætter koncernen med at bevæge sig i den rigtige retning.

- Transformationen af Dong Energys forretning fortsætter efter planen med en stigende del af indtjeningen fra investeringsfokusområderne Wind Power og E&P. Ligeledes er der god fremdrift i omstillingen af koncernens elproduktion til vedvarende energi, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip