Dong-folk forgyldes med aktier for millioner

Gratis aktier for mere end en halv milliard kroner.

Det er, hvad Dongs 6200 medarbejdere i bedste fald kan opnå, hvis Folketingets Finansudvalg ender med at blåstemple finansminister Bjarne Corydons (S) plan.

Den går ud på, at den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs og de to danske pensionsselskaber ATP og PFA samlet skyder 11,0 milliarder kroner ind i Dong mod en ejerandel på 26 procent, skriver Jyllands-Posten.

Milliongevinsten, som vil blive drysset ud over Dong-medarbejdere senest i 2018, fremgår af et såkaldt aktstykke, som Finansudvalget torsdag skal behandle omkring milliardhandlen.

Den rundhåndede omgang med værdierne i den statsejede energikoncern møder dog kritik.

- Det kan jo ikke være rigtigt, at man skal have en særlig belønning for at passe sit arbejde, siger finansordfører René Christensen (DF) til Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti står bag aftalen om at sende Dong på børsen. Derfor skal partiet sige ja til blandt andet det guldrandede aktieprogram, før milliardaftalen med de tre nye ejere kan falde i hak.

De gratis aktier er en del af en aktiepakke, hvor Dong-ansatte tilbydes at købe aktier for samlet op til 450 millioner kroner.

Købes for eksempel 100 aktier, kan det udløse op til 125 gratis aktier, som efterfølgende kan sælges tilbage til Dong eller via børsen, hvis Dong børsnoteres.

/ritzau/

 

Dagens Gossip