Dong sælger andel i stor havmøllepark i Tyskland

Dong Energy har torsdag solgt 50 procent af den tyske havmøllepark Gode Wind 2.

Havmølleparken er solgt til fire danske pensionskasser: PKA, Industriens Pension, Lærernes Pension og Lægernes Pensionskasse, oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Dermed bliver flere end 840.000 pensionsopsparere medejere af havmølleparken til en samlet salgspris på 4,5 milliarder kroner.

Med dagens salg har Dong Energy solgt dele af havmølleparker for mere end 12 milliarder kroner i 2014 alene.

- Vi er meget glade for at kunne indgå et havmøllepartnerskab med PKA for anden gang og samtidig byde andre danske pensionsinvestorer, som vi ikke har samarbejdet med tidligere, velkommen som medejere på Gode Wind 2.

- Dagens aftale giver os mulighed for at frigøre kapital, så vi kan fortsætte vores investeringsprogram og hjælper os dermed med at nå vores mål, siger Samuel Leupold, der er executive vice president i Dong Energy Wind Power.

PKA overtager ved gennemførelsen af transaktionen 24,75 procent af Gode Wind 2, mens Industriens Pension overtager 10,5 procent, Lærernes Pension 8,75 procent og Lægernes Pensionskasse seks procent.

Opførelsen af Gode Wind 2 forventes påbegyndt i 2015 og fuld drift af denne og naboparken Gode Wind 1 forventes i 2016.

Parterne har aftalt, at Dong Energy, skal levere drifts- og vedligeholdelsesydelser til Gode Wind 2 fra Dong Energys drifts- og vedligeholdelsesbase i Norddeich.

Parterne har endvidere indgået aftale om, at Dong Energy vil have ansvaret for at sælge den producerede elektricitet fra Gode Wind 2.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip