Dopet OL-vinder får halvandet års karantæne

Det skabte rystelser i Sydkoreas sportsverden, da det tidligere på året kom frem, at den firedobbelte OL-medaljevinder svømmeren Park Tae-Hwan var blevet testet positiv for brug af doping.

Mandag har han fået sin straf af den internationale svømmeunion (Fina): Park Tae-Hwan har fået 18 måneders karantæne gældende fra det tidspunkt, hvor den positive test blev foretaget.

Det betyder, at han må konkurrere igen 2. marts 2016, og dermed går han glip af VM senere på året, men kan i teorien stille op ved OL i Rio de Janeiro næste sommer.

Park Tae-Hwan er en af Sydkoreas største sportsstjerner og vandt ved OL i Beijing i 2008 guld i 400 meter fri og sølv på den halve distance.

Medaljehøsten blev suppleret med en sølvmedalje på begge distancer ved OL i London fire år senere, og Park kan også prale af to gange VM-guld.

Den 25-årige svømmer blev testet positiv for anabolske steroider i september sidste år.

Han har siden forsøgt at rense sit navn med en forklaring om, at det forbudte stof ved en fejl må være kommet ind i hans blodbane under en kiropraktorbehandling på hospitalet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip