Dopingrapport om dansk cykelsport er klar

Den længe ventede dopingrapport om dansk cykelport er klar til at blive præsenteret.

Således oplyser Anti Doping Danmark (ADD) i en pressemeddelelse sent søndag aften, at man indkalder til et pressemøde tirsdag klokken 12 om dopingrapporten "Rapport om doping i dansk cykelsport 1998-2015".

Rapporten har været længe undervejs. Efter at Michael Rasmussen i januar 2013 tilstod, at han havde dopet sig i store dele af sin karriere, indledte Anti Doping Danmark arbejdet med at kortlægge danske rytteres brug af doping.

Der er siden da afhørt en lang række tidligere og nuværende cykelryttere i forbindelse med rapporten.

I rapporten indgår også vidneudsagn og beviser fra andre landes antidopingorganisationer, og derfor har det været et omfattende arbejde at koordinere afhøringerne og krydstjekke de forskellige forklaringer.

Flere har stillet spørgsmålstegn ved, om det overhovedet nytter noget at grave i fortiden, når mange af hovedpersonerne ikke længere er aktive, og der i øvrigt er forældelsesfrist på otte år.

Men ADD har fastholdt, at man ikke kun har arbejdet med rapporten for at kunne straffe dopingsyndere, men også for at blive klogere på, hvordan doping er blevet anvendt og distribueret.

Især den del af undersøgelsen, der omhandler Bjarne Riis, er interessant, efter at de tidligere ryttere Tyler Hamilton og Jörg Jaksche i detaljer har fortalt om doping på danskerens hold.

Riis har aldrig offentligt forholdt sig til anklagerne fra de to tidligere ansatte.

I 2007 indrømmede Riis doping i sin aktive karriere, men afviste samtidig, at der foregik doping på Team CSC, som han var ejer af.

Pressemødet vil finde sted tirsdag 23. juni i Idrættens Hus i Brøndby, og her vil repræsentanter fra ADD og Dansk Idræts-Forbund gennemgå indholdet i rapporten og stille sig til rådighed for medierne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip