DR afviser blankt skyld for Eurovision-efterregning

Det passer ikke, når Wonderful Copenhagen i sin redegørelse om det store underskud i forbindelse med Eurovision-arrangementet hævder, at DR skruede op for ambitionerne undervejs og dermed var medskyldig i den tocifrede efterregning, man nu står tilbage med.

Det siger DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn. Hun hæfter sig ved, at ansvaret for ombygningen af de tidligere B&W-haller entydigt lå hos projektselskabet ESC 2014.

- Det er klart i sådan et stort projekt, at der undervejs har været nogle ting, man drøfter og forhandler undervejs.

- Det har der også været i denne sag, men DR og Wonderful Copenhagen har indgået en afsluttende aftale, hvor vi er enige om, at Wonderful Copenhagen vedkender sig sin gæld og påtager sig sit ansvar.

- Derfor er der intet, der hænger og flagrer, siger hun.

Maria Rørbye Rønn mener ikke, at showets eftermæle og DR's omdømme bør påvirkes af slagsmålet om, hvem der skal betale de 58 millioner, der mangler i kassen.

- Vi går jo ud nu og taler om det her for at få fakta på plads og fortælle, at København har påtaget sig ansvaret og gælden.

- Jeg er ked af det på Københavns vegne, at det her bliver diskuteret så meget, for jeg mener faktisk, at vi sammen løftede en opgave fantastisk flot, og at Eurovision var til gavn for ikke bare København, men hele Danmark, siger generaldirektøren.

Hun mener heller ikke, at DR burde have set katastrofen komme og skruet ned for ambitionsniveauet undervejs.

- Vi har lagt os på samme niveau, som Sverige lagde sig på i 2013, og vi har overholdt vores budget, og det er jeg meget godt tilfreds med.

- Der er tale om to professionelle parter, som har lavet en kontrakt, netop så man har noget at holde sig til, hvis der opstår tvivl eller diskussion.

- Jeg ville forvalte licensmidlerne dårligt, hvis ikke jeg henholdt mig til den aftale, siger Maria Rørbye Rønn.

DR er blandt ESC 2014's største kreditorer, i og med at man undervejs lagde penge ud for blandt andet kabler, asfalt, shuttlebusser og telte. Sammenlagt har man 17,8 millioner kroner til gode.

/ritzau/

 

Dagens Gossip