Drabs-frikendt dyrlæge vil have millionerstatning

Der bliver tale om et beløb på over en million kroner, når en kvindelig dyrlæge, der i november blev frikendt for at have slået sin mand ihjel, i slutningen af næste uge sender et erstatningskrav af sted til staten.

Det fortæller hendes forsvarer, Peter Blinkenberg, til Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et meget højt beløb, som man sjældent ser i Danmark. Men det er også meget sjældent, man ser en person være sigtet så længe for noget, der er så alvorligt og så blive frifundet, siger han.

Den 38-årige kvinde blev varetægtsfængslet 18. december sidste år mistænkt for at have forgiftet sin mand med hestemedicin.

Hun blev efterfølgende tiltalt for drab og sad fængslet, lige indtil et nævningeting 8. november frikendte hende.

Det endelige erstatningskrav vil bero på de faste takster, der er for uretmæssig fængsling, samt på et skøn over tabt arbejdsfortjeneste. Dels mens hun har siddet fængslet, men også fremadrettet.

- De to største poster i erstatningskravet er varetægtsfængslingen og den tabte arbejdsindtægt. Hun har siddet fængslet meget længe, og hendes dyrlægeklinik er ødelagt og bliver meget svær at stampe op igen, siger Peter Blinkenberg.

- Sagen har påvirket hende stærkt psykisk, og det skal hun have bearbejdet. Derfor vil hun næppe kunne gå i gang med at arbejde lige nu, og derfor kræver vi også erstatning for den tabte arbejdsfortjeneste, hun vil have fremover, fortsætter han.

Skønnet over hvor lang en periode, det er, bliver til blandt andet på baggrund af læge- og psykologerklæringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip