Dræbte på fynsk motorvej var formentlig polakker

admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Fyns Politi formoder, at det var to polske statsborgere, der afgik ved døden som følge af ulykken onsdag på den fynske motorvej nær Middelfart. De to mænds varebil blev mast i et harmonikasammenstød med fire lastbiler.

Det viser politiets foreløbige undersøgelser, som dog endnu ikke kan sige noget om årsagen til ulykken.

- Dette understøttes af, at køretøjet er polsk indregistreret, ligesom der blev fundet effekter i køretøjet, som taler i den retning, siger politikommissær Kim Strømvig fra lokalpolitiet i Middelfart i en pressemeddelelse.

- På denne baggrund er der skabt kontakt til de polske myndigheder med henblik på endelig identifikation af de afdøde, siger politikommissæren.

De tekniske undersøgelser omkring ulykkesstedet bliver set efter i sømmene, og politiet har iværksat undersøgelser af varebilen og de fire lastbiler.

- I forbindelse med den videre undersøgelse i sagen mangler der fortsat en del afhøringer, siger Kim Strømvig.

Der mangler derfor et større udredningsarbejde, før der nærmere kan tages stilling til ulykkens årsag.

På den baggrund kan politiet heller ikke oplyse, om der eventuelt vil blive sigtet personer i forbindelse med ulykken.

I flere timer var begge retninger spærret på motorvejen, da det tog tid at rydde op omkring de væltede lastbiler.

Begge dræbte mænd sad i den polsk indregistrerede varebil, som blev klemt mellem to lastbiler. I lastbilerne er to chauffører kommet lettere til skade, mens to andre er sluppet med chok, oplyser politiet.

Ulykken skete kort før klokken 7.43, hvor politiet blev alarmeret i forbindelse med harmonikasammenstødet.

Ulykken startede, da en lastbil kørte op i en forankørende lastbil. Bagved kom en varebil, der kørte op i lastbil nummer to. Bagefter igen kom en lastbil, der påkørte varebilen, der blev klemt op i den forankørende lastbil. Slutteligt påkørte endnu en lastbil denne lastbil.

/ritzau/