Drama i København: Tissetrængende mand ramte bevidst norske turister med sin bil

En gruppe norske turister på besøg i København blev sent fredag eftermiddag forsøgt kørt ned af en bilist. En 44-årig mand nåede ikke at undvige bilen og kom lettere til skade.

Bilen - en sølvgrå Hyundai Getz med danske nummerplader - fortsatte i høj fart mod Vester Voldgade. Politiet mener, at bilisten med vilje forsøgte at ramme gruppen på fem-seks personer, der gik inde på fortovet.

Kort tid inden påkørslen havde den tilskadekomne sammen med sine venner påtalt, at en mand stod og tissede op ad en bygning i Kattesundet ved siden af byretten på Nytorv.

Tilsyneladende er den tissetrængende mand identisk med bilisten.

- Vi arbejder ud fra en formodning om, at han har parkeret sin bil for at urinere. Derefter har han sat sig i ind bilen og bevidst styret den mod den her gruppe personer, fordi de kommenterede, at han stod og tissede, siger Henrik Vedel, central efterforskningsleder ved Københavns Politi.

Bilisten er en yngre mørklødet mand af udenlandsk udseende. Han er forholdsvis lav - mellem 165 og 175 centimeter - muskuløst bygget og karseklippet.

Ud over gruppen af nordmænd, der alle kommer fra Oslo, har politiet også talt med flere andre øjenvidner til påkørslen, der skete klokken 17.29.

Nordmanden, der blev ramt af bilen, er efter at være blevet syet med 15 sting i panden, fredag aften tilbage på sit hotel.

- Han klagede over ømhed i overkroppen, men det er heldigt, at der ikke sker mere end som så. Vidner har fortalt, at bilisten kørte aggressivt hen imod gruppen og snuden af bilen var inde over fortovet. En af de norske turister undgik at blive ramt ved at kaste sig til siden, siger Henrik Vedel.

Ifølge efterforskningslederen er der mange overvågningskameraer i området ved byretten, og derfor er det sandsynligt, at hændelsen er blevet optaget.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip