Dreng bliver blind om to år, fordi han tog Ibuprofen

Britiske Calvin Lock var døden nær, da hans mor gav ham et børnepræparat mod ondt i halsen.

Lægerne mistolkede først den uventede reaktion som skoldkopper hos drengen. Da situationen blev værre, gik det op for lægerne, at den var helt gal.

Han blev diagnosticeret med sygdommen ‘Steven Johnson’, som er fremprovokeret af medicinen og til forveksling ligner skoldkopper.

Medicinen udløste en kraftig, allergisk reaktion hos Calvin, hvis krop blev fyldt med vabler. Han tabte også negle og hår plus mistede 65 procent af sin hud.

Dertil kommer, at lægerne nu forudsiger, at han i løbet af de næste to år vil miste synet helt, fordi han har også har udviklet en sygdom, der påvirker hornhinderne.

Allerede nu oplever Calvin store smerter i øjnene, som skal dryppes hver time. Han lider, ud over de fysiske mén, der også tæller ar på hele kroppen, af depression og posttraumatisk stres.

I 2012, da hændelsen fandt sted, var Calvin blot 11 år gammel. Medicinen anbefaledes dengang som i dag til børn fra kun tre måneder til 12 år.

Tjek dit medicinskab
Medicinen sælges stadig især i udlandet, men de danske hjemmesider “minmedicin.dk” og “promedicin.dk” melder, at mærket udgik i November 2014. Tjek derfor eventuelt medicinskabet, hvis du helt vil undgå præparatet.

Billederne af forløbet kan du vælge at se nedenfor.
 

 

Dagens Gossip