Dreng får fængselsdom for at skubbe fodbolddommer

Et rødt kort til en holdkammerat fik i foråret en 16-årig dreng til at gå løs på dommeren i en fodboldkamp. Det koster nu drengen en dom på 20 dages betinget fængsel, oplyser Retten i Nykøbing Falster.

Det var under en fodboldkamp på Vestlolland, at drengen skubbede dommeren så hårdt i brystet, at han faldt om kuld, og det har retten nu takseret til at være vold.

Retten har desuden vurderet det som en skærpende omstændighed, at dommeren blev overfaldet i forbindelse med udførelsen af sit hverv.

Ved strafudmålingen har retten lagt vægt på tiltaltes alder og personlige forhold, og retten har bestemt, at drengen slipper for at afsone sin straf, hvis han kan holde sig inden for lovens rammer i det næste år.

Tidligere i år valgte Vestre Landsret at sende en 27-årig mand i fængsel ved at give ham en ubetinget dom på 20 dage.

Også i den sag var der tale om, at dommeren blev skubbet omkuld på banen. Dog var det ikke i forbindelse med et rødt kort - blot et gult af slagsen.

Den 16-årige dreng i sagen fra Vestlolland fik sin dom fredag i sidste uge, oplyser Retten i Nykøbing Falster. Han har nu frem til fredag i næste uge til at overveje, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip