Drone dræber syv al-Qaeda-folk i Yemen

Mindst syv personer mistænkt for at tilhøre al-Qaeda blev dræbt onsdag, da en amerikansk drone sendte en raket mod deres bil i det sydlige Yemen, oplyser militære kilder.

Angrebet var rettet mod en Hillux-varevogn i byen Azzan, der ligger i provinsen Shabwa.

Der er ikke umiddelbart flere oplysninger om angrebet.

I det centrale Yemen har de seneste to dages kampe mellem shiamuslimske Houthi-militsfolk og sunnimuslimske klaner kostet snesevis af mennesker livet, fortæller lokale beboere.

Houthi-militsen forsøger at udvide det område, som det allerede kontrollerer. Militsen indtog i september uden kamp hovedstaden Sanaa.

Det har opskræmt sunni-klanerne i den centrale provins al-Bayda, og det truer med at udløse en større sekterisk krig.

Onsdag morgen eksploderede en sprængladning i byen Rada, hvor Houthi-oprørere var forsamlet.

En lokal beboer fortæller nyhedsbureauet AFP, at bombeeksplosionen kunne mærkes over hele byen, hvor der lever både shia- og sunnimuslimer. Snesevis af mennesker kan være dræbt.

Der meldes om hårde kampe i området Qifa, hvor den magtfulde sunnimuslimske klan al-Bayda holder til. Militsen har sluttet sig sammen med den lokale gren af al-Qaeda, Ansar al-Sharia, for at stoppe Houthi-militsens fremmarch fra nord.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip