Dronning Margrethe åbner handicapvenlig domicil idag

Skrevet af Finn Jensen

12/12/2012

Mest læste i dag

Der er tale om en festdag, hvor 800 gæster  fejrer, at det er lykkedes at skabe et unikt kontorhus, hvor alle kan fungere optimalt uafhængigt af handicap. Kort sagt ligger verdens mest handicapvenlige bygning nu i Høje-Taastrup
, oplyser estatemedia.dk
.

- Når vi slår dørene op til det nye fælles domicil, har vi samtidig skabt et byggeri, der vil danne skole for et komplet fokus på tilgængelighed i moderne kontorbyggeri – uden, at det gør byggeriet dyrere, og uden at gå på kompromis med dansk tradition for flot og funktionelt design, siger Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.En del af visionen bag huset er, at det skal inspirere til et markant løft i tilgængeligt byggeri, så alle med handicap får langt lettere adgang til at færdes uhindret og deltage aktivt i arbejds- og samfundslivet.

Byggeriets aktører har fået nye kompetencer til at bygge for alle, og det kan give større konkurrenceevne, når der skal bydes på byggerier nationalt som globalt.

Samtidig betyder det meget for synlighed, effektivitet og gennemslagskraft, når 17 handicaporganisationer og 6 beslægtede organisationer samles under samme tag.- Handicaporganisationerne vil, både hver for sig og samlet, opnå en langt stærkere stemme i offentligheden og hos medlemmerne. Alene muligheden for at henvise til Handicaporganisationernes Hus vil blive en løftestang for hver enkelt person med handicap, der lokalt argumenterer for bedre tilgængelighed i hverdagen, siger Stig Langvad.Projektet er gennemført med betydelig og afgørende støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, Realdania og Vilum Fonden.

 Derudover har Augustinus Fonden, Bevica Fonden og Vanførefonden bidraget økonomisk til projektets udvikling og gennemførelse.

Se foto af domicilet nedenfor.