Dronningen hylder Andreas Mogensen og inviterer ham til Amalienborg

Astronauten Andreas Mogensen har allerede modtaget en del hilsner og lykønskninger, efter at han natten til lørdag landede på fast grund igen efter sin tur i rummet.

Blandt dem var også en hilsen fra dronning Margrethe, der via den danske ambassadør i Moskva har overbragt den første dansker i rummet en invitation til Amalienborg.

Kongehuset skriver på sin hjemmeside, at ambassadøren afleverede følgende budskab efter landingen:

- Hendes Majestæt Dronningen har bedt mig overbringe sin hjerteligste hilsen og lykønskning efter den vellykkede rumfærd.

- Dronningen har givet udtryk for ønsket om at modtage Dem i København, så snart der er mulighed herfor.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår modtagelsen kan finde sted.

Den Europæiske Rumfartsorganisation, ESA, har lørdag taget imod og accepteret invitationen på vegne af Andreas Mogensen.

- Vi er meget glade for dronningens invitation til Andreas, og vi vil meget hjælpe til at arrangere et møde og en velkomst i Danmark, siger Jules Gransire, som er kommunikationschef for ESA's astronautcenter i Köln, til Ritzau.

Dronningen er ikke den eneste, der har bemærket Mogensens bedrifter i rummet.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har løbende fulgt med i begivenhederne på Den Internationale Rumstation, ISS.

Han sagde i forbindelse med opsendelsen af Sojus-raketten i begyndelsen af måneden, at han var imponeret over, at astronautens drengedrøm var gået i opfyldelse.

- Andreas gjorde det en smule sjovere og mere nervepirrende at stå op i morges end en almindelig onsdag, lød det blandt andet fra statsministeren i den forbindelse.

Senere havde Lars Løkke Rasmussen også lejlighed til at tale med Andreas Mogensen og stille spørgsmål om opgaven via et videoopkald til rumstationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip