Dronningen nægter at lave nuttet ballet

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Når Tivolis Pantomimeteater lader tæppet gå op for balletten Askepot den 25. juni i år, bliver det ikke en pussenusset udgave af eventyret, der skal danses.

Det lovede dronning Margrethe i dag på et pressemøde i Tivoli. Her foretog man samtidig den allerførste danseprøve, mens regenten fornøjet så på.

Da de mange balletdansere havde vist en smagsprøve på showet, fortalte dronningen om sin tilgang til arbejdet med scenografien, som hun står for.

- Vi har forsøgt at strikke historien om Askepot lidt anderledes sammen. Jeg har forholdt mig frit til tid, sted og mode, og jeg vil ikke lave en nuttet ballet. Der skal være lidt bid i, forklarer dronning Margrethe.

Musikken til balletten er blevet til i samarbejde med den danske sangerinde og komponist Oh Land, mens russiske Yuri Possokhov tager sig af koreografien.

Dronningen påtog sig også rollen som oversætter for Possokhov til pressemødet tirsdag.

Nu er hendes arbejde med scenografien jo færdigt, som hun forklarede, mens der omvendt venter Yuri Possokhov en stor opgave med at fuldende balletten.

- Ja, nu har jeg jo lavet alt det sjove, og nu venter bare det hårde arbejde, grinede dronningen.

Og selv om danskerne måske nok husker Disneys version af Askepot bedst, så kommer denne ballet til at udforme sig anderledes.

Det understregede dronningen, da en journalist spurgte ind til de arbejdsmus, som i filmen hjælper med at sy Askepots kjole.

- Jeg har kun set Disneyfilmen en enkelt gang, da jeg var 10-12 år. Jeg ved ikke, hvor du finder de mus henne i balletten. Men stedsøstrene er nu stadig med, og de er sjove, synes jeg, siger dronning Margrethe.

/ritzau/FOKUS