Dronningen skal have ny hofmarskal

Efter 11 år stopper den 62-årige kammerherre Ove Ullerup som hofmarskal, oplyser hoffet i en pressemeddelelse.

Han tog i 2003 orlov fra Udenrigsministeriet for at blive hoffets øverste embedsmand og dronning Margrethes nærmeste rådgiver og samarbejdspartner. Efter 11 år har han besluttet at vende tilbage til Udenrigsministeriet og sin stilling som ambassadør.

- Hendes Majestæt Dronningen udtrykker sin påskønnelse af Ove Ullerups varetagelse af sit hverv som hofmarskal, fremgår det af pressemeddelelsen.

Navnet på den kommende hofmarskal, der blandt andet har ansvaret for hoffets økonomi og ceremonielle arrangementer, bliver oplyst senere.

Ove Ullerup kom til kongehuset i 2003 med en titel af viceudenrigsråd og fra en stilling som chef for den multilaterale bistand i Danida - et område, der dækker næsten seks milliarder bistandskroner.

Den post havde han kun haft i to år. Forud for det var han ambassadør i Vietnam fra 1997 til 2001.

Han vender derfor også tilbage til en position som ambassadør. Han bliver dog i første omgang ikke udsendt, oplyser Udenrigsministeriet til Ritzau, da de nye ambassadører allerede er udpeget. Næste rokade ventes først i sommeren 2015.

Ove Ullerup er født i Toftlund i Sønderjylland og uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1977. Efter endt uddannelse fik han job hos FN's Flygtningehøjkommissær i Bangkok, hvor han var indtil 1980.

Herefter var han hos Udenrigsministeriet i forskellige stillinger i New York, Bruxelles og på Asiatisk Plads i København, indtil han røg til Vietnam som ambassadør i 1997.

Her var han flere gange vært for de kongelige, når de var på besøg.

Ullerup er kendt som manden, der moderniserede kongehusets administration. Det har betydet både ansættelsen af en pressechef, ny overenskomst, ny hjemmeside og en årlig rapport, som viser indtægter og udgifter i lighed med andre store virksomheder.

Blandt Ullerups store opgaver har været dronningens 70-års fødselsdag, hendes jubilæum som regent, forlovelsen mellem Mary Donaldson og kronprins Frederik, kronprinsparrets senere bryllup og prinsesse Alexandra og prins Joachims skilsmisse. Ligeledes har den afgående hofmarskal oplevet prins Christians fødsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip