DSB forbereder sig på togkaos mandag morgen efter kollaps

DSB indsætter ekstra togvogne for at imødekomme de mange passagerer, der ventes at skifte fra deres bil til en togtur, når de mandag morgen skal fra Nordsjælland mod København.

Helsingørmotorvejen har været lukket for trafik mellem Gl. Holte og Nærum, efter at broen ved Egebækvej kollapsede. Endnu er det uvist, hvornår der igen kan køre biler på strækningen, og derfor forbereder DSB sig på, at der kommer ekstra togpassagerer.

- Vi har forberedt os på det ved at ændre på Kystbanen og S-tog for at tage imod flere kunder i morgen, fordi vi forventer, at flere billister vil tage toget, da de ikke kan tage bilen.

- Fra Kystbanen kører der tog hvert tyvende minut fra Helsingør og Nivå, og så har vi i øvrigt også myldretidstog. Vi gør togene længere, men der er en øvre begrænsning, så det bliver nok trangt, siger Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef ved DSB.

Et større oprydningsarbejde venter forude, efter at en del af motorvejsbroen lørdag aften styrtede ned over Helsingørmotorvejen i Nordsjælland.

Ingen kom til skade, da broen ved Egebækvej ved Nærum delvist kollapsede, og store mængder byggematerialer landede på motorvejens kørebane.

- Der er også mulighed for at tage S-togets linje B, som kører fra Holte og mod København. Den kommer også til at få flere vogne på, fordi vi aflyser togsystemet Bx. Så de bilister, der kommer fra Nordsjælland, kan tage S-toget hvert tiende minut, så det er næsten et rullende fortov, siger han.

Søndag aften klokken 16.30 ved Vejdirektoratet endnu ikke, hvornår bilerne igen kan køre på strækningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip