Dykkercertifikat fik politiet på sporet af tunnelmanden

Et dykkercertifikat fra et kvindeligt røveri-offer fik politiets søgelys rettet mod en 41-årig familiefar, der sidder tiltalt for at være mulig serievoldtægtsmand - den såkaldte tunnelmand, der har huseret på et stisystem nær bydelen Tingbjerg i København.

Retssagen gik mandag i gang ved Retten på Frederiksberg, hvor manden sidder anklaget for voldtægt, voldtægtsforsøg, seksuelle krænkelser og røverier i området omkring gang- og cykeltunneler ved Hillerødmotorvejen og Høje Gladsaxe Vej/Ruten.

Ved retsmødet kom det frem, at politiet blev ledt på sporet af den tiltalte efter et færdselsuheld, hvor manden var kørt galt. Han opførte sig dog mistænkeligt, hvilket fik politiet til at gennemsøge området og bilen.

- Politiet fandt en stjålet sort dametaske med pung og personlige ejendele. I bilen fandt de et dykkercertifikat, der tilhører et af ofrene. Hun fik frarøvet sine ting på vej til arbejde samme morgen, sagde anklager Line Steffensen i retten.

Efterfølgende fik den 41-årige taget en dna-test, som satte ham i forbindelse med to uopklarede sædelighedsforbrydelser i stisystemet. Det fik samtidig politiet til at udvide efterforskningen.

I alt er manden tiltalt for 12 forhold, som alle er foregået mod kvinder i perioden fra 2009 til 2012. Ofrene er i de fleste tilfælde blevet væltet af cyklen og efterfølgende forulempet.

Politiet mener, at den tiltalte har voldtaget en kvinde, tvunget en anden til oralsex og forsøgt at voldtage fem andre.

Et af ofrene jog angiveligt tunnelmanden på flugt, efter at hun råbte, at hun havde en smitsom kønssygdom, mens det lykkedes en anden at slippe fri, da hun bed gerningsmanden i fingeren.

Særligt dna-sporet har kastet mistanke på manden, der er af marokkansk oprindelse. Sporene skulle blandt andet være blevet efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

I tre er tilfældene er mandens dna fundet på kvinderne.

Derudover lægger politiet vægt på mandens fremgangsmåde og beskrivelser fra kvinderne, der passer på den tiltaltes signalement.

Den 41-årige har siddet varetægtsfængslet siden sidste år.

Selv nægter familiefaren sig skyldig i sexforbrydelserne, men han har tidligere delvist erkendt nogle af røverierne med den forklaring, at han har et problem med ludomani.

/ritzau/

 

Dagens Gossip