Dykkere spotter flere lig i forlist færge

Et hold dykkere har lørdag fået øje på tre lig inde i den sydkoreanske færge, der onsdag sank ud for landets kyst med 475 mennesker om bord. Det siger Sydkoreas kystvagt.

Ligene er angiveligt blevet opdaget på skibets fjerde dæk, og dykkerne forsøger nu at få ligene bjærget, rapporterer CNN.

Dykkere blev fredag sendt ned til den forliste færge på trods af stærk strøm og meget lav sigtbarhed for at lede efter de over 200 savnede personer.

Det var første gang siden ulykken, at dykkere blev sendt ned for at undersøge færgens indre.

Efter flere forsøg lykkedes det to dykkere at få åbnet en dør ind til færgens last, lød det fra en talsmand for kystvagten, der har orienteret de pårørende om redningsindsatsen.

Flere timer efter kom to andre dykkere ind i en kahyt, hvor de ikke fandt noget. Men nu har dykkerne altså fundet frem til tre lig.

To besætningsmedlemmer samt kaptajnen på skibet er blevet anholdt efter tragedien, der efter de seneste fund har kostet mindst 31 mennesker livet.

Lørdag undskyldte skibets kaptajn officielt for ulykken.

I en tv-transmitteret udtalelse siger han, at han holdt igen med at kalde til evakuering af skibet, fordi han troede, at vandet var for koldt, og at passagererne - hovedsageligt børn - ville "drive væk" i havet.

Den 69-årige kaptajn er blevet anholdt og sigtet for forsømmelighed og for at efterlade folk i nød.

- Jeg beklager over for befolkningen i Sydkorea, at jeg har forårsaget uro. Jeg bøjer hovedet og undskylder over for ofrenes familier, siger kaptajn Lee Joon-Seok.

Politiet skal nu finde ud af, om kaptajnens ordre om evakuering kom for sent i henhold til at redde liv.

To andre besætningsmedlemmer er også anholdt for at have tilsidesat deres pligt om at hjælpe passagererne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip