Dyrepasser overlevede svømmetur med nosseknuser-fisken

Michael Lauritsen

|

09/08/2013

Dagens topnyheder

- I må tage mit ord for det, men mine testikler er i god behold!

Sådan skriver dyrepasser Kristian Sørensen fra Randers Regnskov på akvariets Facebook-side.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Fredag formiddag hoppede han i baljen blandt Randers Regnskovs pacu'er for at bevise, at fisken med det absurde tandsæt ikke fortjener betegnelsen som testikelknuseren fra Øresund. Kun iført badebukser satte han sine egne ædlere dele på spil.

Nyheden om, at der var blevet fanget et eksemplar af piratfiskens testikelknusende slægtning, pacu'en, i Øresund, gik onsdag landet rund.

Det var eksperter fra Statens Naturhistoriske Museum,  som fortalte, hvordan pacu'er har bidt folk ihjel i Papua Ny Guinea og ofte går efter mænds kronjuveler.

Men dyrepasser i Randers Regnskov, Kristian Sørensen, mener, at fisken er blevet udsat for en regulær mediehetz. 

LÆS OGSÅ: Dyrepasser sætter sine testikler på spil

Midt under fodringen af de 20 kilo tunge fisk tog han sig derfor en dukkert i bassinet, som - ud over 30 pacu'er - også huser to søkøer og et par arapaima'er, som er Sydamerikas største ferskvandsfisk. Det hele forløb fredeligt.

Og i Randers Regnskov mener man slet ikke, at historien handler om en direkte trussel mod badegæsters testikler.

Her er man mere bekymrede over, hvordan fisken er endt i havet. Arten er relativt almindelig i danske akvarier, og derfor er den givetvis blevet sat ud af en hobbyakvarist.

- Man skal selvfølgelig ikke male fanden på væggen på grund af en enkelt lille pacu i Øresund, men alligevel skal der herfra på det kraftigste opfordres til, at man aldrig sætter sine eksotiske kæledyr ud i den danske natur. Det kan og vil have mere vidtrækkende konsekvenser for balancen i økosystemerne, end hvad vi kan overskue på nuværende tidspunkt, siger biolog Asser Øllgaard.