Dyrepasser suspenderet for at slå sæl i zoologisk have

At arbejde som dyrepasser kræver selvsagt empati for dyr og tålmodighed. Ikke desto mindre er frustrationerne angiveligt kammet over for en mandlig ansat i Bristol Zoo Garden i det sydvestlige England. Den mandlige dyrepasser er for nylig blevet suspenderet, og en undersøgelse er iværksat, efter han er blevet beskydt for at have slået en af havens sæler.

Det bekræfter den zoologiske have.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Det sagesløse dyr, som blev udsat for den hårdhændede behandling, skulle være en sydamerikansk pelssæl. Sydamerikanske pelssæler er af søløve-familien.

En kilde fortæller til den engelske tabloid-avis, The Sun, at episoden skete, mens dyrepasseren og en elev var ved at veje havens søløver.

- De var i færd med at veje søløverne. Dyrepasseren havde taget en søløve af vægten og sat en anden på. Men eleven havde glemt at nulstille vægten, siger kilden og fortsætter:

- Da han (dyrepasseren red.) tog søløven af igen, lagde den sin finne på vægten, og det fik ham muligvis til at slå den.

Bristol Zoo Garden vil ikke komme med detaljer i sagen. Men en talskvinde siger:

- En dyrepasser i Bristol Zoo Garden er suspenderet og efterforskes i en sag om dyrevelfærd, som netop er kommet frem i lyset.

- Bristol Zoo vil gerne gøre det meget klart, at der er nul-tolerance over for en sådan adfærd.

Alle søløverne er blevet undersøgt af en dyrlæge, der ikke umiddelbart har kunnet finde tegn på, at de mistrives. Derfor vil dyrene fortsat stå til rådighed for den zoologiske haves gæster.

 

Dagens Gossip