E-mails afslører dyb splittelse i OW Bunker

Utilfredsheden med ledelsen i det fallerede OW Bunker er til at tage at føle på, når man læser en e-mailkorrespondance mellem medarbejderne i selskabet og topdirektøren Jim Pedersen.

Medarbejderne holder topdirektøren direkte ansvarlig for det dramatiske kollaps, der har kostet 600 ansatte deres arbejde og påført aktionærerne store tab, skriver DR Nyheder, som er kommet i besiddelse af mailudvekslingen.

- Det er udtryk for meget ringe selskabsledelse, at man har tilladt så betydelige tab i aktiviteter, der ikke var en del af kerneforretningen, og at man har tilladt en så ringe kontrolkultur, skriver Karl Heinz Selmer fra det tyske kontor i Hamburg.

Mailen er sendt som et svar på en besked om konkursen, som administrerende direktør Jim Pedersen sendte til medarbejdere verden over lørdag.

I den mail skrev Jim Pedersen blandt andet:

- Må jeg også sige jer tak for en fantastisk indsats, I alle har gjort for OWB og for den opbakning, jeg altid har fået. Derfor er det også utrolig svært at måtte skuffe jer i denne situation.

I Bergen kom der også kritik. Her svarede selskabets newzealandske sælger Chris Woodbridge:

- Vi har alle arbejdet ekstremt hårdt (...) for at nå de bedste resultater, mens vores øverste ledelse reagerede på en måde, som må nærme sig kriminel uagtsomhed.

Flere medarbejdere fortæller ifølge DR samstemmende historien om, at ledelsen de sidste måneder var dybt splittet. I OW Bunkers kantine i Nørresundby havde ledelsen deres eget bord. Det var her, de i de gode år sad side om side.

Men i de sidste måneder var ledelsen spredt. Firemandsbordet var ofte tomt. Og så man direktøren i kantinen, kunne han sidde der alene.

Det skete samtidig i en periode, hvor flere af topfolkene skiftevis gik ned med stress.

DR Nyheder har ikke kunnet få en kommentar fra Jim Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip