Ebola-epidemi har kostet over 600 livet

Antallet af dødsofre for den smitsomme infektionssygdom ebola har nu rundet 600. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO, tirsdag. Det er en stigning på 68 personer i forhold til den seneste opgørelse.

Langt de fleste nye dødsfald er konstateret i Sierra Leone, der er et af tre vestafrikanske lande, der har været ramt af ebolaepidemien.

Ebolaudbruddet er det største siden 1970'erne, og det er første gang nogensinde, at sygdommen er konstateret i Vestafrika.

- Der er fortsat et højt niveau af smittespredning i lokalsamfundene, siger WHO-talsmand Daniel Epstein.

Det præcise antal dødsofre er opgjort til 603, og antallet af personer, der har fået konstateret ebola, er 964. Dermed er knap to tredjedele af alle smittede døde. Ebola er dødelig i op til 90 procent af tilfældene.

I Guinea, hvor det første tilfælde blev konstateret i marts, er der kun konstateret seks nye tilfælde. Men med 306 dødsofre er landet det hårdest ramte.

Foruden Guinea og Sierra Leone er der også konstateret ebola i Liberia.

WHO og sundhedsministrene fra 11 afrikanske lande holdt tidligere på måneden krisemøde for at finde en måde at bekæmpe ebola-udbruddet på.

Men det er meget svært at dæmme op for smittespredningen, da mange af frygt for at blive ramt er flygtet væk fra byerne.

Der findes ikke nogen kur mod ebola, der forårsager høj feber og muskelsmerter, opkast og diarré, og som kan koste de ramte livet i løbet af få dage.

Sygdommen spredes via kropsvæsker inklusiv sved, hvilket betyder, at den kan smittes alene ved berøring.

Ebola blev første gang konstateret I 1976 i Zaire, der nu hedder Den Demokratiske Republik Congo, og sygdommen er navngivet efter en flod i landet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip