Ebola-frygt stopper turisme til Nordkorea

Nordkorea vil fredag lukke sine grænser for udenlandske turister, meddeler rejsebureauer, der arrangerer rejser til verdens mest lukkede land.

Tre rejsearrangører fra Kina og Storbritannien oplyser således, at det kommunistiske styre har meddelt, at Nordkorea lukker sine grænser af frygt for ebola.

Tidligere torsdag oplyste verdenssundhedsorganisationen WHO, at antallet af mennesker, der er smittet med den dødelige sygdom ebola i Vestafrika, er steget til over 10.000.

- Vi var lige modtaget nyheden fra vores partnere i Pyongyang (Nordkoreas hovedstad, red.) om, at landet ikke modtager nogle udenlandske turister fra i morgen af på grund af truslen fra ebola, siger Nick Bonner, der er stifter af rejsearrangøren Koryo Tours i den kinesiske hovedstad Beijing.

Det er ikke første gang, at Nordkorea lukker sine grænser af frygt for en sygdom. I 2003 blev turister forment adgang til landet i tre måneder i forbindelse med sars-epidemien, oplyser Koryo Tours.

Torsdag oplyste WHO, at det omfattende ebola-udbrud i Vestafrika hidtil har kostet 4877 mennesker livet. Sygdommen er gået hårdest ud over landene Guinea, Liberia og Sierra Leone.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip