Ebola-ramt Sierra Leone fyrer sundhedsminister

Præsidenten i Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, har fyret landets sundhedsminister, Miatta Kargbo, på grund af hendes håndtering af ebolaudbruddet.

Det vestafrikanske land er hårdt ramt af udbruddet af den dødbringende virus. Flere end 400 personer i Sierra Leone har mistet livet til sygdommen.

I en meddelelse fra præsidentkontoret lyder det, at Kargbo er blevet fjernet fra posten "for at skabe et gunstigt klima for en effektiv håndtering af ebolaudbruddet".

Kargbo bliver erstattet af sin stedfortræder Abubakarr Fofanah.

Udbruddet af ebola er værst i de tre lande Sierra Leone, Guinea og Liberia. Ifølge de seneste tal er 1552 blevet dræbt af sygdommen, mens der er konstateret 3062 smittede under det, der betegnes som det værste ebolaudbrud nogensinde.

Også de personer, der forsøger at behandle folk med ebola, er blevet ramt af virussen. Blandt andet er Sierra Leones førende ebolalæge død af sygdommen.

Fredag kom det frem, at det første tilfælde af ebola var dukket op i Senegal. Ifølge landets sundhedsminister er der tale om en studerende fra nabolandet Guinea.

Den unge mand henvendte sig tirsdag på et hospital i Senegals hovedstad, Dakar, men undlod at fortælle, at han havde været i kontakt med ebolasmittede i sit hjemland.

Sundhedsministeren fortæller, at den studerende for tre uger siden forsvandt fra hovedstaden i Guinea, hvor han var under overvågning efter at have været i nærkontakt med ebola-smittede.

/ritzau/Reuters