Efter 10 dage i offentlighedens skygge er Putin tilbage

Efter ikke at have vist sig offentligt i 10 dage er Ruslands præsident, Vladimir Putin, mandag dukket op i hjembyen Sankt Petersborg, skriver flere nyhedsbureauer.

Putin dementerer med sin personlige tilstedeværelse flere dages intense rygter om hans helbred og opholdssted. De mange dages usædvanligt lange fravær for Ruslands mægtigste mand har sat gang i spekulationerne.

- Vi ville alle kede os, hvis ikke der var rygter i omløb, siger Putin på et møde med Kirgistans præsident, Almasbek Atambajev, på Konstantinov Paladset uden for Sankt Petersborg ifølge en korrespondent for nyhedsbureauet AFP.

I en velkoreograferet dobbeltoptræden ler Putin, da han kommenterer rygterne om sit dårlige helbred, mens den kirgisiske præsident siger om Putins tilstand, at hans kollega bestemt ikke fejler noget.

- Putin har kørt mig rundt omkring inden vores officielle møde, og han sad selv bag rattet, siger Atambajev i et forsøg på at mane alle rygter om Putins dårlige helbred i jorden og tilføjer:

- Det drømmer de om!

Mødet med Kirgistans præsident var planlagt til klokken 12 lokal tid, men overraskende dukkede Putin, der er kendt for sin præcision, op med to timers forsinkelse.

Den 62-årige Putin er inden mandagens møde med Atambajev senest set offentligt 5. marts sammen med den italienske premierminister, Matteo Renzi.

I sidste uge aflyste den russiske præsident en række planlagte begivenheder, heriblandt en rejse til den centralasiatiske republik Kasakhstan og den planlagte undertegnelse af en samarbejdsaftale med oprørsregionen Sydossetien.

Den russiske præsident smiler ubesværet foran tv-kameraerne, der har ham i fokus for første gang i 10 dage. Det er blevet betegnet som et meget langt fravær, og det er det, der har sat gang i både rygtestrømmen og morbide vittigheder.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip