Efter 36 år tog lægerne endelig hendes baby ud

Skrevet af Lotte Sørensen

21/08/2014

Mest læste i dag

En indisk kvinde har gennemlevet det, som man mener er verdens længste graviditet uden for livmoderen, da hun fik fjernet et dødt, forkalket barnefoster fra sit underliv. Det skriver Times of India.

Jyoti Kumar blev gravid som 24-årig i 1978, men lægerne fortalte hende, at fosteret havde ringe chance for at overleve, da det havde sat sig uden for livmoderen. En operation var nødvendig, men tanken skræmte hende så meget, at hun flygtede. Da smerten blev for stor, søgte hun hjælp på en mindre klinik, og da det ikke længere gjorde ondt, troede hun, at problemet var løst.

Læs også: Læger opdager 44 år gammelt foster i 84-årig kvinde

Men for to måneder siden begyndte den nu 60-årige Jyoti Kumar at få stærke smerter, problemer med vandladning og feber. I sidste uge søgte hun hjælp på et hospital i byen Nagpur i det centrale Indien.

Lægerne troede, at de fandt en kræftsvulst, men prøver viste, at det var en masse bestående af kalk. På en scanning kunne de se, at det var et barneskelet.

- Fostervandet, som beskytter fosteret, er muligvis blevet absorberet, og det bløde væv opløst over tid, så der kun var en pose med knogler og en smule væske tilbage, siger lægen Mohammad Yunus Shah.

Læs også: Sådan blev incest afsløret: "Min søster er gravid - vi ved ikke, hvem af mine brødre, der er far"

Det forkalkede foster lå omkring tarmene, livmoderen og blæren, og fordi det klemte om urinvejene, ødelagde det nyrerne.

Lægerne formåede dog at bortoperere det ufødte foster.