Efter Canada-skyderi: Australiens parlament øger sikkerhed

Skuddramaet ved det canadiske parlament i Ottawa onsdag sender chokbølger gennem politiske systemer verden over.

Som konsekvens af skyderiet bliver sikkerheden ved det australske parlament i Canberra skærpet, oplyser Australiens premierminister, Tony Abbott ifølge BBC.

Samtidig meddeler Bronwyn Bishop, der er formand for Underhuset i det australske parlament, at politikerne i Canberra vil lægge mærke til et øget sikkerhedsniveau i og ved parlamentsbygningen torsdag. Hun understreger dog, at det er usandsynligt, at et lignende angreb vil kunne lykkes i Australien.

- Vores parlament og området tæt ved er meget anderledes end det canadiske parlament. Vi har en række sikkerhedslag og flere tiltag, der beskytter bygningen og dets brugere, siger Bronwyn Bishop i en skriftlig meddelelse ifølge Sydney Morning Herald.

Der er ingen meldinger om konkrete trusler i Australien, men sikkerhedsniveauet nær politikernes arbejdsplads i Canberra har været højnet siden september, hvor terrorniveauet i landet blev hævet.

Også USA er i alarmberedskab efter skudepisoden i Ottawa, hvor en soldat blev dræbt, og det canadiske parlament efterfølgende kom under angreb. I alt blev der affyret omkring 30 skud inde i parlamentet, før den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

Få timer efter skyderiet lykkedes det en person at hoppe over hegnet til Det Hvide Hus i Washington D.C.

Han blev anholdt af Secret Service-agenter, efter at han blev nedlagt af sikkerhedstjenestens hunde.

Der var umiddelbart ikke yderligere oplysninger om episoden, men præsident Barack Obama havde kort tid forinden udtrykt sin medfølelse med det canadiske folk og kaldt skuddramaet i Canada "tragisk".

-Vi er selvfølgelig alle rystede over det, der er sket, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at stå side om side med Canada i denne svære tid, siger Obama ifølge CBC News.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, har også fordømt skudangrebet.

- Jeg er forfærdet over dagens angreb i Ottawa, skriver han på Twitter.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip